Haber

Afet konutlarının temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan attı

haber Merkezi

6 Şubat deprem felaketinin ardından başlayan depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için temel atma törenleri devam ediyor.

Bu kapsamda depremden en çok etkilenen 11 ilden biri olan Adıyaman’da temeller atılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı, hiçbir depremzedeyi mağdur etmeyeceklerini belirterek, muhalefetteki Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun depremzedeleri ücretsiz teslim edeceğine dair seçim vaadine de değindi.

“Bu mübarek ramazan ayında yine yalan sözler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayı boyunca saçma sapan konuştuğunu söyleyerek, şunları söyledi:

“Devletin ne yaptığından, halkımıza ne gibi imkanlar sunduğundan habersizler. Her konuda olduğu gibi bu konuda da yalan beyanlarla ortalığı karıştırıyorlar. Baybay Kemal’i bilirsiniz.

söylemeye gerek var mı Bu mübarek ramazan ayında yine yalan beyan ve haberlerle…

“Kemal Bey her şeyi bedava yapacak”

Ne diyor, ‘Geleceğiz. Geldikten sonra her şey bedava.’ 11 tane büyükşehir belediyeniz var acaba Adıyaman’a bu belediyeler ulaştı mı ama AK Parti’nin belediyeleri ilk günden beri burada.

“Adıyaman’da 50 bin hane, 23 bin 640 köy evi”

Adıyaman’da 50 bin konut, 23 bin 640 köy evi yapılacak. Konteyner sayımızı en kısa zamanda 100 bine çıkaracağız. Daha az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı. Adıyaman’da yıkılması gereken 37 bini aşkın binada 95 bine yakın bağımsız bölüm belirlendi. Tüm deprem bölgesinde ise bu rakam 312 bin binada 900 bin bağımsız bölüme çıkıyor.

“22 bin 467 kalıcı deprem konutunun temeli atıldı”

Bugün 4 bin 431’i Adıyaman’da olmak üzere 22 bin 467 kalıcı deprem konutunun temelini atıyoruz. Üretimine başladığımız konut sayısı 56 bin 323’e ulaştı. ‘İlk Arazim’ için Adıyaman’da 6 bin 252 yerin hak sahiplerini kura çekerek belirledik.

Kira eki olarak ayda 3 bin TL ile 5 bin TL arasında ödeme yapıyoruz. Pansiyonlarda, otellerde, konteyner kentlerde kalanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mazot, gübre, yem bitkileri, su işleri gibi takviyelerle çiftçilerimizin zararlarını karşılıyoruz.”

kizilorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu